Om Veronica Martinez


Mitt namn är Veronica Martinez är född i Chile och kom som politisk flykting tillsammans med min dotter en dag i Maj 1979. Detta land öppnade generöst upp sina dörrar så att vi kunde fortsätta utveckla våra liv med den fred och ro som vi så mycket behövde.
Jag arbetade under många år som hemspråkslärare i Upplans-Väsby kommun, ett arbete som jag utförde med mycket värme kärlek och tillgivenhet. Jag försökte ge det bästa av mig till dessa barn då dom precis som min dotter blivit tvungna att lämna sitt ursprungliga land tillsammans med sina föräldrar. Barn som över en natt måste möta en annan verklighet i livet, annan kultur och ett annat språk.

På grund av hälsoproblem kunde jag inte forsättta arbeta, men jag kunde inte vara utan något som fyllde min tid och mitt liv. Det var så  jag återfann målandet, vilket var min passion när jag var barn.
Jag tog lektioner med Otilia Madera under en period och efter ett tag, under ständigt sökande efter mera kunskaper så började jag på Konstskolan i Sollentuna där jag var elev i 3 terminer.
Jag målar ständigt hemma för att förbättra det jag lärt mig och genom det ge färg och uttryck till mina drömmar.
Jag öppnar upp portarna till mitt liv för att dela med er alla denna Underbara fas av mitt liv.