Magnolia Herrera

Magnolia Herrera är en colombiansk målare som utbildades som pedagog och förskolelärare. Hennes yrke tillät henne att exploatera sina kvaliteter inom konsten och då upptäckte hon sin smak för måleri och ritning. På detta sätt känner hon att hon kan uttrycka positiva känslor till människor och då särskilt till sina elever och motivera dem att studera och frigöra fantasin.

Hon bestämde sig för att förbättra sina färdigheter genom att gå på målningskurser och då äntligen upptäckte hon sin egen stil i oljemåleri med spackel.

Hennes favoritmodeller är utsikter, blommor, skålar med frukter och övrigt som är relaterat till hennes kulturella bakgrund: Hon anser att hon på detta sätt kan visa Colombia som ett underbart land som är värt att besökas.

För närvarande är Magnolia i Stockholm för besök hos sin dotter och hennes familj och hon har blivit alldeles betagen i de nordiska landskapen som hon ser varje gång hon gör en promenad. Det skulle bli ett privilegium för henne att ställa ut skönheten av färgerna som varje årstid hämtar med sig här i Sverige.

Hon har ställt ut på olika gallerier i Colombia tidigare.