Om Sissi Saller

Jag heter Sissi Saller och bor i Sollentuna, Sverige. Jag målar akvarell, akryl, olja, fotograferar och skriver. I måleriet experimenterar jag gärna med färg och form och målar just nu skyddsänglar och katter. Ofta förekommer guld och silver i bilderna.

Jag vill med motiven förmedla de värden som är viktiga för mig i livet; kärlek, snällhet, trygghet, glädje och lekfullhet.

Serigrafi: Jag målar en originalakvarell. Därefter fotograferar jag bilden med digitalkamera, kopierar till dator och printar på akvarellpapper i en begränsad upplaga om 290 exemplar per original. Jag bearbetar varje tryck för hand, lägger på guld eller silver, numrerar och signerar. Resultatet blir en serigrafi som ramas in professionellt i ramaffär med material av högsta kvalitet.

Utbildning: Under åttiotalet studerade jag konsthistoria på Grenobles universitet i Frankrike. Därefter följde studier vid Sigtuna Folkhögskolas estetlinje och jag håller mig uppdaterad med fortlöpande kurser i måleri, fotografi och skrivande.

Gallerier som sålt/säljer min konst
Sollentuna Ram & Papperskonservering
Övriga i Sverige: Camemoro • Art-Gallery i Gamla Stan • Östermalms Glasmästeri • Tuve´s Salonger i Vadstena • Marijaanas i Järna • Galleri Konstnären i Karlskrona • Siv´s Shop i Karlskrona Norge: Aquagalleriet, Kragerö, Norge

Separatutställningar Stockholmsområdet: Oracle • Tranåslist • Konstrondan i Sollentuna 3 år, Sollentunahälsan, Norrvikens Vårdcentral, Kummelby Kyrka, Helenelundsgården, Café Brygghuset • Djursholms Bibliotek • SBL Vaccin • Ulriksdals Slottscafé i Solna • Vallentuna Folktandvård • Övriga Sverige: Långörens Lotshus i Karlskrona • Café 3G i Karlskrona Norge: Cudrio kustmuseum i Langesund • Aquagalleriet, Kragerö

Samlingsutställningar Stockholm: Galleri Ängel i Gamla Stan, Älvsjömässan • Harmony Expo • Svensk Byggtjänst • Folk och Konst Norge: Galleri E18, Stathelle Jurybedömda utställningar Cudrio kustmuseum i Langesund, Norge • Överbygårds Höstsalong, Sollentuna