Om Jennifer Lidgren

Jennifer Lidgren, JeLid, (1953-2021).

Min passion är att betrakta världen. Något som är vackert, exotiskt, dramatiskt, gudomligt. Oftast hittar jag dessa ställen vid havet, vid vattenfall. Då jag har hittat denna plats, döper jag den till Min Ateljé, JeLid. Jag tar på mig min vita tröja med text på ryggen ”Don´t disturb, the artist is working” och stannar tills jag anser att jag har fångat upp det som jag ha velat få fram på min målning.

Människor som betraktar min konst har gemensamma uttryck:
“Den ser levande.” “Det är så mycket energi i tavlan.”

Förutom grundutbildningar i konst, flerårig erfarenhet inom den grafiska branschen, färglära och fotografering är jag självlärd att hitta min egen stil. Med brinnande intresse från barndomen, att få måla, då det betraktades som hobbyverksamhet. I dagsläget har detta vuxit till min sysselsättning.

Mina verk:

1. Baggensfjärden, Aquarelle-03. Såld.
2. Livet efter Kaos, oljemålning -05.
3. New York City, oljemålning. Såld.
4. Lockbetet, oljmålning -05. Såld.
5. Jesus, oljemålning -04. Ej till salu.
6. Utsikt över Väsman. Aquarelle. Såld.
7. Koh Lanta, Andaman Sea, Thailand. Oljemålning -06. Till salu.
8. Boracay, solnedgång, Filippinerna. Oljemålning -06. Till salu.
9. El Limon vattenfall, Dominikanska Republiken. Oljemålning. Såld.
10. Argyle Falls, Tobago. Aquarelle -08. Såld.
11. Själen. Oljemålning -09. Beställningsarbete.
12. Pingviner. Oljemålning. Beställningsarbete.
13. S:t Lawrence Gap, Barbados. Aquarelle -08. Ej till salu.
14. Venetian Harbour, Kreta. Oljemålning -09. Finns till salu hos Ram & Papperskonservering.